Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 14
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 25.Temmuz.2008 Saat 13:30
Aslında yaptığın işlemi tekrardan yaparsan ama bu sefer layer numarasını sıfır 0 yada layer numaralarının içinde hangisi yeşil renkli ise onu yazarsan problemin çözülür.
Gönderilenler: 157
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 25.Temmuz.2008 Saat 14:24
ustam teşekkür ederim sorunum çözüldü :)
bide baska baslık acıp forumu kirletmiyim buraya yazıyım
herhangi bir parcayı,çizgiyi daireyi vs. silmek istedigimiz zaman çizgilerin tamamını yada renklerin tamamını dairelerin tamamını gibi birşey olması lazım programda bunu nasıl yapabiliriz?
Gönderilenler: 19
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 25.Temmuz.2008 Saat 14:44
Merhaba...
Sorunuza bende yanıt vermek istedim. TopSolid programında yapılan her çizim işlemi LAYER çubuğundaki yeşil renkte olan sayı içerisine DOĞRUDAN kayıt olur.
Bizim sonradan yaptığımız LAYER işlemi aslında ana LAYER'dan parça koparmaktır.
Eğer ben LAYER işlemimi iptal etmek istersem ayırdığım parçayı tekrar sahibine yani ana LAYER'e iade etmem gerek.
Bunu gerçekleştirebilmek için LAYER çubuğunda yer alan yeşil renkteki sayıya sağ klik yapıyorum ve iptal etmek istediğim nesnemi seçiyorum.
Böylelikle sonradan atadığım LAYER'i iptal etmiş oluyorum. Sahibine iade ediyorum..
Bu ana LAYER'ınızı değiştirip beirli bir aşamadan sonraki bütün işlemlerinizin sıfıra değilde başka bir layer numarasına atılmasını sağlayabilirsiniz.
Bunun için ise yapılması gereken işlem TopSolid ekranımızın alt tarafında bulunan durum çubuğundaki LAYER yöneticisine tıklamak ve karşımıza gelen iletişim penceresindeki CURRENT LAYER satırına ana layer yapmak istediğimiz layer numarasını girmektir.
İşlem bittiğinde girilen sayının renginin yeşil(aktif) olduğu ve bu aşamadan sonra yapılan tüm işlemlerin bu layer çerisine kayıt olduğu görülecektir.
İyi çalışmalar...
Emre YURTKURAN
Karabük Teknik Eğitim Fakültesi 2009
Gönderilenler: 19
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 25.Temmuz.2008 Saat 15:03
Ben boşuna yazdım galiba :)
Neyse ikinci soruna cevap vereyim o zaman...
Tabi bu işlemi rahatlıkla yapablirsin öncelikle delete ikonuna tıklayıp daha sonra SELECTION(çoklu seçim) ikonuna tıklıyorsun. O menüde dediklerinin hepsi bulunmakta renge göre, çizgi tipine göre, sadece noktaları vb. gibi seçerek silebilirsin.
iyi çalışmalar...
Emre YURTKURAN
Karabük Teknik Eğitim Fakültesi 2009
Gönderilenler: 14
AlıntıCevapla Gönderim Zamanı: 25.Temmuz.2008 Saat 15:03
Ben bu tür işlemleri delet tuşuna bastıktan sonra selection u seçerek açılan menüden gerekli olan seçeneği seçip işlemi tamamlıyorum.
Farklı bir metotuda vardır belki :)
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma